Fakty:

W większości firm aż 90% kosztów operacyjnych to koszty związane z zatrudnieniem

Od lat 80. XX wieku prowadzone są liczne badania dotyczące związku między środowiskiem pracy (czyli budynkiem) a wydajnością i zdrowiem pracowników

Wnioski:

Nawet minimalne polepszenie zdrowia pracownika, a w rezultacie jego produktywności, ma wpływ na poprawę wyniku finansowego

Bardziej niż kiedykolwiek wcześniej – zdrowie i samopoczucie pracowników to dobra inwestycja oraz element przyciągający talenty

Rezultatem są wysoce zaangażowani pracownicy, którzy generują zyski firmy

Zapraszamy na piątą edycję
PLGBC GREEN BUILDING SYMPOSIUM

Doskonałe wystąpienia, prawdziwe dyskusje oraz najnowsze kierunki rozwoju zielonego budownictwa

Podczas konferencji dowiesz się, jak budynki wpływają na zdrowie, samopoczucie i efektywność ich użytkowników. Przekonasz się o korzyściach wynikających ze świadomego projektowania, wznoszenia oraz użytkowania budynków. Jakie zyski czerpie pracodawca z biura w zielonym obiekcie oraz jak przełożyć i zmierzyć te korzyści.

Inspirujący mówca Julian Treasure (5 wystąpień na TED i 18 milionów widzów) zdradzi, jak dźwięk w pomieszczeniach wpływa na produktywność pracowników. Brytyjski specjalista Phil Nedin powie, jak zaprojektować i stworzyć zdrowe oraz komfortowe środowisko pracy, a jak to zmierzyć i uzyskać międzynarodowy certyfikat dowiesz się od Phila Williamsa, jednego ze współtwórców uznanego systemu WELL Building Standard®.

Konferencję poprowadzi dziennikarz radiowej Trójki Kuba Strzyczkowski.

Zapewniamy tłumaczenie symultaniczne.

Praktyczne informacje i podpowiedzi znajdziesz podczas dyskusji:

  • Nowe przestrzenie pracy: dlaczego liderzy wybierają zielone biura

  • Zapewnienie optymalnych warunków użytkowania i komfortu pracy a efektywność energetyczna

  • Światowe trendy i przyszłość w zielonych, zdrowych i komfortowych budynkach o różnych funkcjach

Catering zapewni firma specjalizująca się w zrównoważonym menu z wysokiej jakości składników: lokalnych, zagrodowych, ekologicznych. Nie zabraknie produktów fair trade, super food.